menu

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Επεισόδιο 10-Χαζοκούτια

Συχνά,βρίσκομαι εκτός συζήτησης όταν οι φίλοι μου συζητούν σχετικά με κάποια διαφήμιση ή τηλεοπτική σειρά.Το τελευταίο χρόνο δεν παρακολουθώ σχεδόν καθόλου τηλεόραση.Προτιμώ να ενημερώνομαι διαδικτυακά.
Επιπλέον,δεν ήταν λίγες οι φορές που γνωστοί και φίλοι προσπάθησαν με την χρήση επιχειρημάτων(και καλά!) να με μεταπείσουν και να μου δείξουν πόσο ανάγκη έχω ένα κουτί.
Τα επιχειρήματα του τύπου άμεση ενημέρωση,διασκεδαστικές τηλεοπτικές σειρές καθώς και ενημερωτικά ντοκιμαντέρ,κατά την προσωπική μου άποψη είναι απλά ΜΠΟΎΡΔΕΣ!
Αρχικά,θέτω ένα ερώτημα.Για ποιόν λόγο θα πρέπει να ενημερώνομαι από κυβερνητικά μέσα,τα οποία γράφουν δίπλα από το σήμα κατατεθέν τους,με τεράστια γράμματα,την λέξη ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ?Για ποιο λόγο θα πρέπει να παρακολουθώ μεγαλοδημοσιογράφους που παρελάσουν στο χαζοκούτι και εξαιτίας οικονομικών συμφερόντων προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη?
Επιπροσθέτως,νιώθω σαν άτομο που υποτιμάται η νοημοσύνη του κάθε φορά που προσπαθώ να παρακολουθήσω τις κεντρικές ειδήσεις.Μία είδηση,επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.
Για όνομα του Τσακ Νόρις,το καταλάβαμε.
Τα έχουμε μάθει πια τα βήματα.Το Ελληνικό Κράτος θα πρέπει να είναι περήφανο!Μας υπνωτίζει με τις καλύτερες υποδομές.
Βήμα 1ο)ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ
Βήμα 2ο)ΠΑΝΙΚΌΣ
Βήμα 3ο)ΠΑΘΗΤΙΚΉ ΑΠΟΔΟΧΉ
Ποιο το αποτέλεσμα?Ο κόσμος δέχεται αυτά που τον καταστρέφουν.Δεν ξεσηκώνεται.Πλουτοκρατία βλέπεις.Ο΄Έλληνας έχει συνηθίσει άλλωστε.Εν κατακλείδι,Ελλάδα και πάλι Ελλάδα το μεγαλείο σου.
Βαρέθηκα.Όχι άλλο πολιτική στην τηλεόραση.Όχι άλλη σαβούρα.
Γιατί να παρακολουθώ,ψηλές-άχαρες-ξανθιές-αμόρφωτες να κουνιούνται με φορέματα και τακούνια(λες και δεν τους φτάνει το πραγματικό τους ύψος!-τι να πούμε και εμείς δηλαδή!-) και να χαίρονται?
Γιατί να παρακολουθώ ψεύτικα δάκρια?
Αγαπητή τηλεόραση.Πάρε την Τζούλια-Την Σούλα-Την Μάρα και την Σάρα και όλο το κακό συναπάντημα μακριά μας.Πάρε και τους χορηγούς πολιτικούς σου και άντε να βρεις άλλα θύματα.
Σε άλλο πλανήτη.
Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε τον κόσμο.
Reality shows.Ποιος είσαι εσύ που εκμεταλλεύεσαι τις δυσκολίες ζωής ενός ανθρώπου,για να βγάλεις χρήματα?Αυτό πουλάει όμως.Οι άνθρωποι νιώθουμε καλύτερα όταν βλέπουμε πως κάποιος βρίσκεται σε χειρότερη θέση από εμάς.Μία κηλίδα αισιοδοξίας γεννιέται.Ξέρεις κάτι όμως?Είναι ψεύτικη.
Συγκινούμαστε με τις δυσκολίες που η ζωή του έθεσε να αντιμετωπίσει.ΑΛΛΆ!Φυσικά δεν κάνουμε τίποτα για να βοηθήσουμε ανθρώπους με την ίδια τύχη.Καθόμαστε παθητικά και δεχόμαστε ότι μας λένε.Και εγώ που είμαι νέα,αναρωτιέμαι.Τι θα πει ανθρωπιά?
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας