menu

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Επεισόδιο 14-Γκόλ..connecting people.

Το ποδόσφαιρο για τον Έλληνα άντρα,είναι σαν την μπύρα για τον Γερμανό.
Πολύ ωραίο άθλημα το ποδόσφαιρο.Αλλά όχι για την Ελλάδα.

Η κουλτούρα μας,και ο τρόπος μας μετατρέπει το γήπεδο σε μια εξέδρα με τρελούς που βρίζουν, φωνάζουν και ο καθένας λέει την δική του θεωρία σχετικά με τον αγώνα.!
Το κακό με τον Έλληνα φίλαθλο,είναι ότι ουσιαστικά δεν είναι φίλαθλος.Είναι οπαδός.
Δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο αλλά για να βρίσουν και να φωνάξουν.

Το αστείο είναι ότι,ενώ κατά τη διάρκεια ολόκληρου του αγώνα ουρλιαχτά και φωνές κατακλύζουν ολόκληρο το γήπεδο,λίγο πριν την εκτέλεση κάποιας σημαντικής φάσης,επικρατεί απόλυτη σιγή.
Όλοι με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τον παίκτη...λες και πραγματοποιείται πείραμα στο cern που θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα στην εξέλιξη της ιστορίας του ανθρώπινου γένους.

Πέραν όλων αυτών,οι οπαδοί αμφιταλαντεύονται δίχως να έχουν ξεκάθαρη άποψη σχετικά με το ποιος φταίει για το γεγονός ότι η ομάδα τους ακόμη δεν έχει βάλει γκολ.
Από την μία η γενική παρουσία της ομάδας,από την άλλη τα λάθη...είναι και ανάδρομος ο Ερμής.
Ωστόσο σε ένα πράγμα δημιουργείται ομοφωνία.Για όλα φταίει η διαιτησία.
Είναι ενοχλητικό βλέπεις για κάποιους να χάνουν από μικρότερη ομάδα.Φαίνεται πλέον δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν αυτοί τον διαιτητή. Διαιτησία.Άλλο θέμα και αυτό!
Οι φίλαθλοι εξακολουθούν να λένε χυδαιολογίες.Υπάρχουν και κάποιοι που δίνουν ρεσιτάλ όμως.
Για παράδειγμα,άκουσα κάποιον να λέει"Αγωνιστείτε Μακεδόνες μου!''
Σόρρυ κύριος,αλλά...ΤΙ ΛΕΣ?Βρίσκεσαι σε ένα παιχνίδι.Απλά σε ένα παιχνίδι.
Μήπως πρέπει να κόψουμε τα πολλά ουζάκια?
ΕΠΙΠΛΈΟΝ!
Αγαπητοί φίλαθλοι αναγνώστες.Αλλάξτε τα συνθήματα σας.

1.Με το να βρίζετε τους αντιπάλους,και όλο το σόι τους μαζί,πιστέψτε με,δεν θα εμψυχωθεί κανένας παίκτης της δικής σας ομάδας.Το μόνο που καταφέρνετε είναι να προσβάλλετε τον αντίπαλο και στην καλύτερη περίπτωση να του ρίχνετε την ψυχολογία.
Έτσι δεν δείχνετε ότι είστε καλύτεροι,απλώς...οι άλλοι δεν βρίσκονταν σε καλή ημέρα.

2.Πέραν αυτού,κάνετε διστακτικές τις μητέρες με αποτέλεσμα να μην αφήνουν τα μικρά παιδιά τους να πηγαίνουν στο γήπεδο.Καμιά μάνα δεν θέλει το 5χρονο παιδί της να ακούει τις δικές σου χυδαιότητες.

3.ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΎΟΥΝ.13χρονο,μην μου λες εμένα ότι θα πεθάνεις σε μια εξέδρα για την ομάδα σου και ότι σε βρήκαν τέζα από ποτό και ναρκωτικά,γιατί αν σε ρωτήσω τι είναι rizzla θα με κοιτάς σαν να σε ρωτάω τον τίτλο του
36ου μαθήματος ιστορίας της τρίτης δημοτικού.

Και επιστρέφω στην στιγμή που η απελπισία και το άγχος έχει χτυπήσει κόκκινο.Το χρονόμετρο δείχνει 90' και εκεί που όλοι βρίζουν και λένε....πάμε να φύγουμε με τους άχρηστους ρε...έρχεται ως μέσο ειρήνης το γκολ.Εκείνο ήταν και το σημείο όπου έκανα κοιλιακούς από το γέλιο.Παππούδες που λίγα λεπτά πριν,μάλωναν μεταξύ τους,αγκαλιάζονταν και ο ένας φιλούσε τον άλλον.
Ηθικό δίδαγμα?....γκολ...connecting people.
Κάνε την κάθε μέρα σου,μέρα για γκόλ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Συνολικές προβολές σελίδας